Zraněními sužovaný Neuwirth se zkouší vrátit k fotbalu v Ostravě

Ostrava – Obránce Aleš Neuwirth se po sérii zranění pokouší vrátit k fotbalu. Devětadvacetiletý stoper trénuje doma v Ostravě s juniorkou Baníku, z nějž před třemi lety přestoupil do Plzně. Bývalý mládežnický reprezentant hrál vrcholový naposledy v Mladé Boleslavi, kde si v červenci 2011 v utkání předkola Evropské ligy už poněkolikáté přetrhl vaz v koleni.

Obránce Neuwirth začal trénovat s juniorkou Baníku (zdroj: ČT24)

Od té doby Neuwirth ze zdravotních důvodů nehraje, na podzim pouze krátkodobě vypomáhal amatérům Čeladné v I. A třídě Moravskoslezské župy. Neuwirth se však nevzdal myšlenky na návrat a zimní přípravu už jako volný hráč zahájil s ostravskou juniorkou.

„Snažíme se restartovat jeho kariéru po vážném zranění,“ řekl trenér Radomír Korytář. „Pokud se budu cítit dobře fyzicky a vydrží zdraví, tak bych nechtěl svoje působení tady omezit jen na přípravu,“ doplnil Neuwirth.

Neuwirth s kolenem laboruje od léta 2006, kdy si v utkání za ostravskou rezervu přetrhl zkřížený vaz. Pak si zranění ještě několikrát obnovil. K poslednímu a zároveň stému ligovému utkání nastoupil 8. dubna 2011 za Viktorii proti Jablonci.