Baník si výhrou zajistil postup do semifinále

Praha - Třetím semifinalistou zimní fotbalové Tipsport ligy se stal Baník Ostrava. V přímém souboji o postup ze skupiny D zvítězil nad Frýdkem-Místkem 4:2 a vybojoval první místo. Pomohlo mu i zaváhání Karviné, která proti Třinci neproměnila penaltu a nakonec prohrála 1:2.

Sestřih utkání Frýdek-Místek - Baník Ostrava (zdroj: ČT24)

Baník na závěrečném turnaji, který se odehraje v pátek a v sobotu v Berouně, doplnil Duklu Praha a Jihlavu. Posledního semifinalistu určí středeční souboj mezi Bohemians Praha 1905 a Pardubicemi ve skupině A. Východočechům stačí k postupu remíza.

Skupina D:

Frýdek-Místek - Baník Ostrava 2:4 (1:1)
Branky: 27. Mozol, 84. Milunovič - 24. Gál-Andrezly, 66. Holzer, 70. Frydrych, 88. Lukeš.

Sestava Ostravy:

I. poločas: Šrom - Vengřinek, Frydrych, Stronati, Sukup - Gál-Andrezly, Greguš, Kukec, Azevedo - Ciku - Krmenčík.

II. poločas: Pavlenka - Zawada, Frydrych, Kaša, Sukup - Foltýn, Lukeš - Štěpán, Kukec, Holzer - Kraut. Trenér: Komňacký.

Slovan Liberec už je naopak ve skupině A bez šancí na postup, přestože dnes porazil druholigové České Budějovice 4:0. Dvěma góly se blýskl ukrajinský útočník Jevgen Budnik, který je na severu Čech na testech z Poltavy. Trefili se i kapitán Radoslav Kováč, který má od léta namířeno do pražské Sparty, a Slovák Luboš Kolár.

Kouč Liberce Jaroslav Šilhavý si třiadvacetiletého Budnika zatím pochvaluje. „Vypadá, že góly umí dávat. Je vidět, že si umí poradit. Sledovali jsme ho už v předešlých zápasech, mohl by nás posílit v útoku. Nějaký den tady bude a pak se rozhodneme,“ řekl Šilhavý. Naopak další z Ukrajinců Dmitro Korkiško v Liberci působit nebude a testy už ukončil.

Skupina A (Praha - Eden):

Slovan Liberec - Dynamo České Budějovice 4:0 (3:0)
Branky: 12. a 20. z pen. Budnik, 31. Kováč, 77. Kolár.

Sestava Liberce: Kovář - Coufal (46. Kušnír), Kováč, Karišik (46. Pimpara), Frýdek - Sackey (63. Pokorný), Obročník - Douglas (46. Rabušic), Šural, Ndiaye (46. Kolár) - Budnik (63. Novotný). Trenér: Šilhavý.