Volejbalistky Frýdku-Místku přehrály KP Brno a udržely třetí místo

Praha - Třetí místo v základní části extraligy volejbalistek udržel Frýdek-Místek, který v 18. kole doma přehrál KP Brno 3:1. Bez porážky dál procházejí soutěží favorizované obhájkyně titulu z Prostějova, které v Přerově zvítězily rovněž 3:1. Od říjnového začátku extraligy ztratily svěřenkyně trenéra Miroslava Čady jediný bod a prohrály jen sedm setů.

Přesto se Čada po utkání zlobil. „Podcenili jsme začátek, který byl z naší strany nepřipravený po všech stránkách. Potom už to nabralo normální průběh, od druhého setu jsme byli jasně lepší,“ řekl prostějovský kouč, jehož tým vyhrál extraligu pětkrát za sebou. „V prvním setu jsme předvedli bezchybný výkon, pak jsme však už ztratili odvahu,“ podotkl přerovský trenér Libor Gálík.

Tabulka se nyní rozdělí na dvě skupiny po pěti týmech. V horní polovině má vedoucí Prostějov osmibodový náskok před Olympem Praha, dalších osm bodů ztrácí třetí Frýdek-Místek. Jistotu účasti v následném čtvrtfinále play-off mají také čtvrtá Olomouc a páté KP Brno, ze skupiny o 6.-10. místo se k nim přidají tři nejlepší týmy.

Uniqa extraliga volejbalistek - 18. kolo:

Frýdek-Místek - KP Brno 3:1 (19, 17, -22, 19)

Přerov - Prostějov 1:3 (21, -10, -12, -17)

Šternberk - Olymp Praha 0:3 (-14, -19, -12)