Konec domácí brněnské krize? Bylo to náročné, hodnotí Němec

Brno - Domácí trápení hokejistů Komety Brno v novém roce výrazně pomohl ukončit útočník Vojtěch Němec. V duelu s Hradcem Králové si připsal dva body za asistenci při prvním gólu, a při přesilovce rozhodl svou brankou o plném bodovém zisku Komety. Ze šesti domácích zápasů Brno kromě dnešního vítězství ještě porazilo po nájezdech pouze Slavii Praha. I v tomto utkání proměnil jako jediný nájezd opět Vojtěch Němec.

„Dnešní utkání bylo hodně náročné. Konečně jsme ve třetí třetině proměnili šance. Předtím jsme jen pálili do brankáře Kantora. Důležité je, že konečně máme tři body i doma,“ uvedl po utkání spokojený Němec. Plné dvě třetiny se Kometa navzdory převaze střelecky trápila. „Za tu dobu jsme měli jedinou přesilovku. A to ještě ne celou. Věřili jsme, že někoho z Hradce musí rozhodčí také vyloučit. A doufali jsme, že se prosadíme v početní výhodě,“ poznamenal Němec, který přiznal, že měl v utkání i potřebné štěstí.

Rozhovor s Vojtěchem Němcem (zdroj: ČT24)

„Při prvním gólu jsem měl asistenci za nahrávku z vlastní třetiny Čermákovi, který akci parádně sehrál s Honzou Hruškou. U druhého gólu jsem stál na blbém místě. Puk se ke mně odrazil opravdu náhodně. Měl jsem před sebou prázdnou branku. To už nebyl problém dát gól,“ popsal Němec obě akce, které vedly k brněnskému vítězství.

Nejproduktivnější hráč Brna s 15 brankami a 16 asistencemi věří, že se dnešním vítězstvím konečně prolomila série domácích nezdarů Komety. Hodně si slibuje od olympijské přestávky, kdy bude více prostoru na přípravu. „Čekají nás dva atraktivní zápasy se Slovanem Bratislava, které přípravu zpestří,“ věří Němec, který už pociťuje velkou únavu.

Sestřih a ohlasy utkání Brno - Hradec Králové (zdroj: ČT24)

„Když budu mluvit za sebe, tak toho mám plné zuby. Po zápase v Plzni jsem udělal chybu, že jsem nešel na led. Dal jsem si volno a byl jsem dnes zatažený. Dlouho jsem se rozjížděl. Mám pocit, že jsem se za celý zápas nedostal do potřebného tempa,“ vylíčil Němec svoje pocity. Zatím ale Kometa nemůže vydechnout. V sobotu na ni čeká ještě dohrávka ve Vítkovicích.