Hokejoví junioři v Břeclavi ukázali sílu

Břeclav - První ostrou zkoušku má za sebou před novou sezónou česká hokejová reprezentační juniorka. O vítězství na břeclavském Turnaji čtyř zemí přišel tým trenéra Přerosta až v prodloužení zápasu s Ruskem. Mladé hokejisty čeká vrchol na sklonku roku na mistrovství světa v Kanadě.

Skalp úřadujících mistrů světa z Finska i výhra nad Slováky dodala českému týmu dostatečné sebevědomí před poslední bitvou o turnajové prvenství proti favorizovaným Rusům.

Rozhovor s Miroslavem Přerostem a Janem Štenclem (zdroj: ČT24)

Ledová sprcha pro nově se formující výběr reprezentační dvacítky ale přišla už ve třetí minutě, kdy vymetl Svobodovu branku Golyšev. Třinecký gólman však po zbytek zápasu čaroval, skvělými zákroky zlikvidoval několik vyložených šancí Rusů a svým výkonem povzbuzoval i české útočníky. Ti se mu odvděčili v jednapadesáté minutě, kdy se prosadil první útok, tvrdou střelou překonal Sorokina Dominik Kubalík.

Rozhovor s Dominikem Kubalíkem a Miroslavem Svobodou (zdroj: ČT24)

Turnajové zlato pak ruskému výběru vystřelil v prodloužení Alyajev, druhé místo ale ukázalo, že nová česká dvacítka může ve světové konkurenci uspět.