Brněnské Velikonoce na ledě. Malé krasobruslaře odměnili olympionici

Brno - Nasát velikonoční atmosféru a zabruslit si s olympioniky, takový byl program už jedenáctého ročníku Brněnských Velikonoc na ledě. Největší hvězdou benefičního setkání byl Michal Březina, který na této akci bruslil poprvé už v roce 2004 jako žákovský mistr republiky. Desátý krasobruslař z olympiády v Soči předvedl před svým domácím publikem hned dvě exhibice.

„Vždycky je to něco jiného, když můžete jet před domácím publikem. Navíc jsme tady dokázali vybrat peníze pro školy a malou Karolínku, takže je to i taková srdeční záležitost, když můžete někomu pomoct,“ vysvětlil olympionik Michal Březina.

Rozhovor s Michalem Březinou (zdroj: ČT24)

Kromě Michala Březiny zářila na ledě i další domácí hvězda – jeho sestra Eliška, která má za sebou nejúspěšnější sezónu své kariéry. Osmnáctiletá česká reprezentantka vybojovala titul mistryně republiky, na evropském šampionátu skončila patnáctá a na mistrovství světa jen o tři místa hůř. „Akce je výborná vzhledem k tomu, že v Brně moc exhibice nejsou. Lidi si alespoň užijí zase jinou stránku krasobruslení,“ prozradila česká reprezentantka Eliška Březinová.  

Rozhovor s Eliškou Březinovou (zdroj: ČT24)

Bronzový hrdina z mistrovství Evropy 2013 si do Brna pozval i Ondřeje Hotárka. A s rodákem z Brna, který reprezentuje ve sportovních dvojicích Itálii, vystřihl při společném vystoupení i zvedačku. „Ono to takovou práci nedalo, on je Michal lehký jak pírko. Partnerku za něho ale rozhodně nevyměním,“ má jasno Ondřej Hotárek.

Rozhovor s Ondřejem Hotárkem (zdroj: ČT24)

Bez pomlázky, zato na bruslích, se před svými vzory předvedly i malé naděje z brněnského klubu, které mají o svých idolech jasno. „Mým vzorem je Michal Březina, protože je z Brna, hezky bruslí a já ho chci napodobit,“ potvrdil krasobruslař TJ Stadion Brno Adam Ctibor.

Rozhovor s malými krasobruslaři (zdroj: ČT24)

„Sice jsou to nováčci, ale na to, kolik jim je, toho umí docela dost. Někteří dokonce i víc, než když já jsem začínal. Jen doufám, že u toho zůstanou a budou se snažit, aby se postupně dostali výš a výš, protože to bruslení je opravdu běh na dlouhou trať,“ řekl Březina.

Krasobruslaře teď čeká měsíční odpočinek, v květnu začnou připravovat nové programy, s nimiž budou chtít vybruslit nejcennější kovy své kariéry.

No comment: Exhibice Michala Březiny s Ondřejem Hotárkem (zdroj: ČT24)