V Manéži se bude tančit, zpívat a pít kafe

Už 53. díl Manéže Bolka Polívky natočilo o uplynulém víkendu brněnské studio České televize. Populární pořad Boleslava Polívky a jeho hostů vstupuje už do 29. sezóny. Hosty zatím posledního dílu budou muzikanti, tanečníci i artista. Záznam z představení, které se v posledních letech natáčí ve sportovní hale na Vodově ulici v Brně, uvidí diváci České televize v sobotu 7. června na programu ČT1.

I když je Boleslav Polívka velký improvizátor, ani Manéž se neobejde bez zkoušek. Přesto hosté jeho pořadu přiznávají, že jsou chvíle, kdy je herec dokáže zaskočit. „Bojím se i nebojím zároveň,“ přiznává Matěj Ruppert. „Já tuším, že jeho umění je založené na obrovské improvizaci, takže je to pro mne trochu složitější. Zatím jsme pořád jen zkoušeli a každá ta zkouška pro mne byla úplně jiná,“ dodává zpěvák, který byl hostem Manéže poprvé. Víkendovým natáčecím dnům předcházelo několik zkoušek, na kterých se dolaďovaly poslední detaily scének, které ve své konečné podobě přišly na řadu až ve chvíli, kdy se kolem cirkusového kruhu posadili skuteční diváci.

Režisér pořadu Rudolf Chudoba (zdroj: ČT24)

S Matějem Ruppertem vystoupí v Manéži také Tonya Graves a celá skupina Monkey Business. Dalšími hosty jsou Anna Polívková se svým tanečním partnerem Michalem Kurtišem, španělský žonglér a komik Paco Picaso a kyrgyzský tanečník „electric boogie“ Atai Omurzakov.

Boleslav Polívka (zdroj: ČT24)

V Manéži se tentokrát bude nejen zpívat, ale i tancovat. S Tonyou Graves si Bolek Polívka střihne dokonce moravskou klasiku - Maryšu.