Nebe plné hvězd v Brně

Ve zcela zaplněném amfiteátru parku Národního odboje v Brně, sousedícím s klubem Šelepova No.1, se 30. dubna uskutečnil k 69. výročí osvobození města Brna již 10. ročník hudební předmájové přehlídky Nebe plné hvězd.

Po úvodním hudebním bloku kapely Wraa Dap Bandu ze Smetanky a několika neformálních slovech představitele města Brna a Králova Pole zazněla fanfára, kterou složil i zahrál již 82letý Jaromír Hnilička. Následovala minuta ticha a pak byl položen věnec k památníku bývalého sběrného tábora.

Následoval bohatý hubební program, ve kterém se v poměrně rychlém sledu vystřídali mimo již citovaný Wraa Dap Band například Alena Tichá a Jiří Duchoň, kteří spolu vystřihli Volá trubky hlas a Lístek na cestu zpáteční, dále pokračoval již 73 letý Jiří Duchoň sám za doprovodu kapely Mr. Swing například se skladbami Buona sera, nebo New York, New York. Jeho vitalitu by mu mohli mnozí mladší závidět.

V pestrám, žánrově nevymezeném programu se dál vystřídali např. soubor ZUŠ Slunná pod vedením Aleny Vavrdové, Zdeněk Junák s Vinařskými romantiky, který své vystoupení zpestřil vzpomínkou na svá studentská léta, kdy při dodržování pitného režimu přišel o své zcela nové jeansy za 40 bonů. Dále následovali Roman Horký s Kameloty, Standa Hložek, který na přání publika přidal již legendární Holky z naší školky. Program vyvrcholil vystoupením Jiřího Vondráka a sourozenců Hany a Petra Ulrychových.

Základní kámen
Zdroj: ČT24/Milan Sláma

V průběhu podvečera byl položen základní kámen k dostavbě klubu Šelepova No. 1.

Pořad již tradičně konferoval Vladimír Koudelka, který přestávky vyplňoval rozhovory např. s Jiřím Pechou, Janem Smolíkem, Jiřím Dalerem a dalšími.

Dramaturgii a výběr účinkujících zajistil nestor brněnského kulturního dění Miloslav Bernátek, který i přes to, že je nemocen, sledoval program z hlediště. Inspice se ujal zpěvák a konferenciér Waldemar Plch.

Slunné počasí, až na počátečních několik kapek vyšlo, a tak nic nerušilo příjemný zážitek. 

Text a foto Milan Sláma; zprávu zaslal Miroslav Krupica, Brno

Vydáno pod