Sejdeme se ve Zlíně

54. Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež začal a jeho každoroční součástí je i Den pro děti s Českou televizí. Zlínské náměstí Míru se ve středu 4. června zaplní dětmi i dospěláky. Po celý den budou pro děti připraveny zábavné atrakce, hry, soutěže a autogramiády. Pořady pro děti, které vznikají v ostravském studiu, nebudou chybět. Dobroty můžete získat u stánku Draků v hrnci, o Bludišťáka si můžete zasoutěžit v lanovém centru, pokud navíc správně odpovíte i na otázky Romana Pastorka. A to není vše, protože své umění v cyklotrialu a parkuru vám předvedou účinkující ve Faktoru U.

Pokud na náměstí uslyšíte větu Romana Pastorka končící slovy: „…ten se ani ve Zlíně neztratí“, vězte, že jste uhodli. Na náměstí je Bludiště. Oblíbený dětský soutěžní pořad, napínavá hra, vyžadující od soutěžících nejen odvahu a vědomosti, ale i dobrou kondici a kus štěstí. Ostatně to vše si sami můžete vyzkoušet – kondici v menším lanovém centru a při práci s balancovníkem, vědomosti formou otázek a odpovědí. Odměnou je Bludišťák. A ten určitě za zkoušku stojí!

Odpočinout, posilnit a zároveň se pobavit můžete třeba u stánku Draků v hrnci. Průvodci pořadem, televizní sourozenci Oskar a Míša, vám jistě vedle kulinářského umění předvedou i svou nefalšovanou sourozeneckou lásku. A jak desetiletý Oskar zvládá nálady své pubertální sestry? Bravurně! Ostatně se přijďte sami přesvědčit. A třeba i zjistíte, proč má Oskar červené vlasy…

Faktor U
Zdroj: ČT Ostrava/Markéta Ondrušková

Na jaře se divákům Déčka představil nový pořad Faktor U, který nejen děti seznamuje s netradičními sportovními disciplínami, ale vede je i k pohybovým zálibám v městských areálech či v přírodě. Na ukázky cyklotrialu a parkuru se můžete těšit, protože vám je předvedou mistři těchto sportovních oborů. Uvidíte neuvěřitelné kousky a seznámíte se se základy, které je nutno při těchto sportovních aktivitách respektovat.

Den ČT, Zlín Film Festival, středa 4. června od 10:00 hodin na náměstí Míru ve Zlíně