Dva Modří andělé pro Cestu ven

Art Film Fest zná vítěze. Triumfoval česko-francouzský film Cesta ven režiséra a scenáristy Petra Václava. Na slovenském filmovém festivalu Art Film Fest, který se konal v Trenčianských Teplicích a v Trenčíně, získal Modrého anděla - hlavní cenu za nejlepší film. A nejen to, snímek uspěl také v další soutěžní kategorii festivalu. Představitelka jedné z hlavních postav ve snímku Klaudia Dudová získala cenu za nejlepší ženský herecký výkon.

Mezinárodní porota o vítězství v kategorii hraný film rozhodovala mezi jedenácti snímky. A Cesta ven, která měla na Slovensku svou premiéru, zaslouženě získala ocenění nejvyšší.

„Film zachycuje silnou realitu, s níž se musíme všichni vypořádat. Oceňujeme důležitost tématu, pravdivé detaily, práci s neherci a zobrazení mikrosituací,“ zdůvodnila své rozhodnutí porota v čele s rumunským hercem Razvanem Vasileskem.

Cesta ven je producentským debutem společnosti moloko film. Byl podpořen Státním fondem pro podporu a rozvoj České kinematografie a Centre National du Cinéma – Aide aux cinémas du Monde. Koproducenty jsou francouzská společnost Cinema Defacto a Česká televize, konkrétně Tvůrčí producentská skupina Kateřiny Ondřejkové.

Vydáno pod