Běh naděje v Lounech

V sobotu 13. září se v Lounech uskutečnil Běh naděje. Po počátečních obavách pořadatelů o počet startujících se nakonec na start postavilo přes 300 zájemců o pohyb. Nejdříve startovala kategorie senioři a rodiče s dětmi, pro které byla připravena procházka městem. Po nich pak byl odstartován samotný Běh naděje a poté následoval start cyklistů – cyklo naděje. V doprovodném programu byla na hřišti školy připravena také řada her.

Ač je Běh naděje nesoutěžní závod, byla vidět v cílové rovince snaha o co nejrychlejší čas. V běhu byl tak nejrychlejší Vítek Grund ze ZŠ Přemyslovců, na kole pak Jakub Hajný. V Lounech je organizátorem akce již tradičně TJ Sokol Louny a Základní škola Jana Ámose Komenského. I tentokrát je smyslem akce nejen pohyb, ale hlavně shromáždit ze všech běhů v republice finanční prostředky. Letošního roku je to na pomoc zdravotně postižené Aničce z jižních Čech.

Běhu se letos v Lounech zúčastnilo 320 účastníků, z toho deset bylo seniorů a rodičů s dětmi, běžců bylo na padesát a zbytek cyklisté.

Ladislav Bába, Louny