Výstava pastelů Libuše Baďurové v Boskovicích

V neděli 21. září se v Zámeckém skleníku v Boskovicích konala vernisáž výstavy Mgr. Libuše Baďurové. Známá výtvarnice tam představila novou kolekci svých pastelů s názvem Mandala.

„Mandala je uskupení tvarů a barev do kruhu,“ vysvětlila pojem Libuše Baďurová. „Mandala ve svém kruhu přestavuje duchovní bytí člověka. Kruh je symbol dokonalosti a jistoty, je nekonečný. Má pozitivní náboj, regeneruje mysl.“

Poté převzal štafetu slova doc. RNDr. Alois Hynek, dlouholetý průvodce výstavami Mg. Libuše Baďurové. Pohovořil o filmových festivalech v nedalekém letním kině, zmínil své konferování s Miroslavem Konečným a PhDr. Františkem Šalé. 

Na vernisáži si všichni s chutí zazpívali píseň Jiřího Suchého Honky tonky blues ze hry Semaforu Jonáš a tingl tangl (1962). Mgr. Libuše Baďurová pak všechny pozvala k ochutnávce domácího pečiva především na prohlídku vystavených děl a ve volné chvíli doplnila: „Tématu Mandala se věnuji již potřetí. Inspiraci čerpám v jarní, podzimní přírodě a z krásy ženského těla. V každé výstavě mám kolem dvaceti kusů obrázků, příprava zabere tak tři měsíce, jeden výkres od čtyř do osmi hodin. Věnuji se i práci s mládeží, zúčastnila jsem se prázdninového Mezinárodního malířského semináře zde v Boskovicích.“

Výstava Mandala Mgr. Libuše Baďurové bude k vidění na galerii Zámeckého skleníku v Boskovicích do 10. října tohoto roku.

Luboš Sušil, Boskovice