Ostravští karatisté se představili v Olomouci a v Brně

V pátek 26. září se ostravští karatisté ze Shotokan Karate Klubu ATTFIS Ostrava představili v Olomouci na mistrovství ČR v běhu do schodů Run-Up před mrakodrapem RCO. Zde vystupovali dvakrát dvacet minut pod vedením svých trenérů. V sobotu 27. září startovali na turnaji Grand Prix v Brně.

První na řadu přišly na brněnském turnaji mladší žákyně, kde si v kategorii KATA svou bronzovou medaili vybojovala Eliška Čubová. V mladších žácích startoval také Jiří Pochman, který porážel soupeře během celé kategorie. „Při třetí výhře 3:0 jsme mysleli jen na zlato. Teď, ale Jirkovi gratulujeme za vydřenou bronzovou medaili,“ uvedla trenérka Veronika Škodová.

Pak přišla na řadu disciplína Kumite, tedy zápas. V něm jasně dominovala Amálie Ondroušková, která se svým perfektním výkonem vybojovala zlatou medaili. Jirka Pochman také vyhrál, finálový zápas však nikoliv. I když několikrát provedl krásný kop mawashi-geri, nebyly ze strany rozhodčích bodovány. Skončil tedy na stříbrné pozici. „Je to univerzální závodník, perfektně ovládá obě disciplíny, “ sdělil hlavní trenér Miloš Škoda. Jeho bratr Jakub Pochman byl v téže kategorii vybojoval bronz.

Dále následovala kategorie starších žáků ve které měl Shotokan Karate Klub ATTFIS Ostrava také zástupce a to Dominika Přikryla, který skončil také na „bedně“. Třetí místo je také pěkný úspěch.

Celkem tedy vezli Ostravští karatisté domů 6 cenných kovů.

Jakub Škoda, asistent hlavního trenéra, Shotokan Karate Klub ATTFIS Ostrava