Tvoření ve Skalici nad Svitavou

Již potřetí se sešly děti, jejich maminky a babičky v zasedací místnosti Obecního úřadu ve Skalici nad Svitavou u příležitosti kroužku Tvoření. Tentokrát ve čtvrteční podvečer 30. října 2014 byla na programu výroba podzimních věnců. Toto téma inspirovala babička místních dětí, která podobný věnec vytvořila minulý rok a natolik dětem utkvěl v paměti, že s tímto nápadem samy přišly i letos.

Přípravy daly tentokrát opravdu velkou práci. Materiál na věnce, které se vyráběly z přírodnin, jsme sbírali na zahradě, v lese a na louce. Mnohé potřeby k dozdobení dokonce přinesly i některé děti a daly je k dispozici ostatním.

Pro základ věnců jsme použili šlahouny ze psího vína. Jako hlavní aplikace sloužily šišky, větvičky břečťanu, šípky, skořice, žaludy, hřebíček, mašle, suché květiny a růžičky smotané z listí. Vše se pak připevnilo železným drátkem. Práce to byla opravdu těžká, proto maminky a babičky musely také přiložit ruku k dílu a následně se radovaly ze společné práce se svými ratolestmi. Přibližně po hodině a půl bylo hotovo a na závěr, kdy se za okny již úplně setmělo a ulicemi se plížil večerní chlad, následovalo společné focení dětí s jejich vlastnoručními výrobky.

Další akcí ve Skalici nad Svitavou bude soutěž o nejšikovnějšího pekaře. Akce se koná 22. listopadu 2014 v zasedací místnosti Obecního úřadu.

Text a snímky: Martin Pozorský; zprávu zaslal: Luboš Sušil

Vydáno pod